Laktációs Szaktanácsadó Vizsgára Felkészítő Szakirányú Továbbképzési Szak

Hazai és nemzetközi végzettséget adó Laktációs Szaktanácsadó képzés indul 2012 szeptemberében!

A Laktációs Szaktanácsadó Vizsgára Felkészítő Szakirányú Továbbképzés hazai és nemzetközi végzettséget ad egyszerre. A képzést a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Kar Mentálhigiéné Intézete, A "Szoptatásért” Magyar Egyesülettel együttműködésben hirdeti meg. A képzés célja szülészeti és gyermekegészségügyi területen dolgozó orvosok, védőnők, szülésznők, gyermekszakápolók, humán segítő foglalkozású szakemberek speciális továbbképzése a laktációval, anyatejes táplálással kapcsolatos bármilyen probléma magas szintű ellátására, és a nemzetközi laktációs szaktanácsadói (IBCLC) vizsgára való sikeres felkészítés.

A Semmelweis Egyetem által kiállított "Laktációs Szaktanácsadó" oklevél kiadásának feltétele a szakalapítási dokumentumban meghatározott követelmények maradéktalan teljesítése. Ezen követelmények része, hogy a hallgató sikeresen letegye az IBLCE (International Board of Lactation Consultant Examiners) nemzetközi vizsgabizottság által szervezett IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant) vizsgát is. A Szak képzési programja a Laktációs Szaktanácsadó szakképzettség megszerzése mellett az IBCLC nemzetközi vizsgára is felkészít. A hazai végzettség csak a nemzetközi végzettség egyidejű megszerzésével szerezhető meg.

A továbbképzést azoknak a BA vagy MA szintű végzettséggel rendelkező, humán segítő foglalkozású szakembereknek hirdetjük meg, akik az IBCLC nemzetközi laktációs szaktanácsadói vizsga mindenkor érvényben lévő jelentkezési feltételeinek is megfelelnek. Bővebb információ A "Szoptatásért" Magyar Egyesület tanfolyamai c. honlapon olvasható.