Rózsa Ibolya

Vizsga: 

2002
IBCLC laktációs szaktanácsadó, andragógus

Település: 

Budapest I., II., III., IV., V., VI., VII., XI., XII., XIII., XIV., XV., XVI. kerület
Annavölgy, Bajna, Bajót, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Csolnok, Dorog, Dunakanyar egyes települései, Dunakeszi, Esztergom, Fót, Göd, Héreg, Kesztölc, Komárom, Lábatlan, Leányvár, Mogyoród, Mogyorósbánya, Nagysáp, Nyergesújfalu, Párkány és környéke (Sk)
Pilismarót, Pilisszentkereszt, Pilisszentlélek, a Pilis-hegység többi települése, Pomáz, Sárisáp, Szada, Szentendre, Tarján, Tata, Tatabánya, Tát, Telki, Tinnye, Páty, Perbál, Tokod, Tök, Vác, Veresegyház, Zsámbék
A látogatás feltételeiről és az árakról a honlapomon tájékozódhat.

Telefon: 

+36 30 583 4877

Honlap: 

Tanácsadás: 

Szoptatásra, csecsemőgondozásra felkészítés várandósoknak egyénileg és kiscsoportban.
Személyes szoptatási szaktanácsadás a család otthonában

Rózsa Ibolya

Bemutatkozás: 

Három nagyfiú édesanyja vagyok. Személyesen, telefonon keresztül és az esztergomi Anyatejút szoptatást támogató baba-mama csoportban segítem az édesanyákat. Laktációs (szoptatási) szaktanácsadóként, magánrendelés keretein belül házhoz megyek, és a család otthonában személyesen segítek. 2014. decemberéig dolgoztam akkreditált, önkéntes szoptatási tanácsadóként a La Leche Ligánál.

A Ligával Amerikában találkoztam, ahol a legnagyobb fiam született és akinek a szoptatása során nehézségekbe ütköztem. A Liga útmutatásai alapján azonban már gond nélkül tudtam szoptatni a két kisebb fiamat.
Képzésem során Martinovichné Debulay Bianca budapesti csoportjába jártam legkisebb fiammal, ahol rengeteget tanultam. Biancát nagyon tisztelem mind szakmailag, mind emberileg, sokat köszönhetek neki.
A La Leche Liga Magyarország egyik alelnöki tisztét 2002-től 12 éven át töltöttem be, valamint Area Professional Liaisonként segítettem az európai LLL-szoptatási tanácsadókat.

Az önkéntes munkán túl szerettem volna a szoptatási tanácsadást hivatásomnak választani, ezért tovább képeztem magam, és dr. Sarlai Katalin segítségével kórházi gyakorlatra is szert tehettem a budapesti Szent István kórházban. 2002-ben tettem le a nemzetközi laktációs szaktanácsadói (IBCLC) vizsgát. Azóta magánpraxis keretében otthonukban segítem a családokat szoptatási problémáik megoldásában, felkészítem a várandós kismamákat a szoptatásra és a kisbabájuk gondozására, önkéntes szaktanácsadóként és oktatóként dolgoztam az esztergomi Vaszary Kolos Kórház szülészeti és újszülött osztályán, felkérésre előadásokat tartok hazai és nemzetközi rendezvényeken, konferenciákon, tanfolyamokon, A "Szoptatásért" Magyar Egyesület tanfolyamain oktatóként dolgozom, valamint a Laktációs Szaktanácsadók Magyarországi Csoportjának vezetője vagyok. 2010-2016 között az egyesület egyik alelnöke voltam. Az IBLCE vizsgabizottság magyarországi koordinátoraként a hazai vizsgáztatás lebonyolításával foglalkoztam 9 éven keresztül. Egyik alapítója és oktatója vagyok a Semmelweis Egyetemen folyó Laktációs Szaktanácsadó Vizsgára Felkészítő Szakirányú Képzésnek. Büszke vagyok rá, hogy részt vehettem a magyar IBCLC-k többségének felkészítésében! A Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottság által megbízott Bababarát kórház felmérő biztos vagyok.

Az elmúlt évek során több ezer családnak segítettem telefonon vagy személyesen. Munkám során akkor vagyok a legboldogabb, amikor kisimulnak az aggódó arcok, mosolyra húzódnak a legörbült ajkak és elégedetten szopiznak a kisbabák.