Alexáné Topál Katalin

Vizsga: 

2011
IBCLC laktációs szaktanácsadó

Település: 

Salzburg, Ausztria

Telefon: 

+43 664 5245962
+36 30 690 8722

Email: 

alexa1katalin@gmail.com

Skype: 

alexa.katalin

Honlap: 

Tanácsadás: 

Telefonon, Skype-on

Alexáné Topál Katalin

Bemutatkozás: 

Jelenleg Magyarországon nem vagyok aktív tanácsadó.

Budapesten, Zuglóban élek férjemmel és három lánygyermekemmel.
Eredeti szakmámat tekintve nyelvtanár vagyok, 1989-ben végeztem az Eötvös Loránd Tudományegyetem bölcsészkarán angol-orosz szakon. 20 évig voltam alkalmazottja az egyik nagy budapesti egyetemnek, ahol angolt tanítottam és ahol nagyon szerettem dolgozni, de miután sorban megszülettek a lányaim, egyre inkább éreztem, hogy nekem nem itt van a helyem.

Dúlaként kezdtem el dolgozni, majd egy szüléskísérés kapcsán, az azt követő szoptatási problémákkal szembesülve találtam meg azt a hivatást, amit mindig is szerettem volna valójában csinálni: anyáknak és kisbabáknak segíteni.
A laktációs szaktanácsadói vizsgához szükséges elméleti tudást a Semmelweis Egyetem posztgraduális képzésén szereztem meg, a gyakorlati ismereteket pedig az esztergomi Vaszary Kolos Kórház újszülött osztályán, illetve a budapesti Péterfy Sándor utcai Kórházban, ahol azóta is önkéntes tanácsadóként dolgozom.
Zuglóban kolléganőmmel indítottunk egy szoptatást támogató baba-mama csoportot, ahol nagy örömünkre, egyre több édesanyával és kisbabával találkozunk.