Czákné Varga Ildikó

1995 óta dolgozom védőnőként. Dolgoztam borsodi falvakban, és kisvárosban, majd 2003 óta Budapesten. Hiába a sok év védőnői tapasztalat, nem éreztem biztosnak és naprakésznek a tudásomat, és többet szerettem volna tudni a szoptatásról, így 2018-ban IBCLC vizsgát tettem és 2019-ben diplomáztam Laktációs Szaktanácsadóként a Semmelweis Egyetemen.

Segítek, hogy az anyák megtalálják a saját hangjukat, és az átadott információkból, az általam bemutatott alternatívákból könnyebben tudják a számukra és babáik számára legjobb döntést hozni. Annyi helyről érkezhetnek a szülőket elbizonytalanító információk. Mire hazaérkeznek a kórházból, már biztosan találkoztak egy véleménnyel és annak szöges ellentétével is. Ezt leginkább azzal lehet megelőzni, vagy semlegesíteni, ha a szülők felvértezik magukat hiteles, naprakész, tudományosan és gyakorlatban elfogadott információkkal, ami megkönnyíti saját útjuk megtalálását a szoptatás és a gyermekükről való gondoskodás során.

Óbudai védőnő vagyok a mindennapokban. A körzetemben lévő kismamáknak a szoptatási tanácsadás a védőnői munkámat egészíti ki, körzeten kívül pedig telefonon, online és személyes támogatást tudok nyújtani már a várandósság alatt és a kisbaba születése után. Munka után és hétvégenként tevékenykedem szaktanácsadóként. A szoptatási tanácsadás kérdezz- felelek facebook csoport önkéntese, kiemelt válaszadója vagyok.

A család otthonában személyes tanácsadást vállalok szoptatással kapcsolatban  illetve várandósság alatt felkészítem a kismamát és a családját a szülés utáni hetekre: Budapest II. III. IV. V. VI. VII. XII. XIII kerülete. Budakalász, Pomáz, Csobánka, Szentendre.

Elérhetőségek:

Tel: 06-20-379-7517
czakildiko.ibclc@gmail.com
www.szoptatasi-tanacsado.hu