Dr. Bagoly Anna Zsuzsa

IBCLC vizsga: 2019

csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvosjelölt, IBCLC, laktációs szaktanácsadó

Telefon: +36 30 01 646 02

E-mail: bagoly.anna@med.semmelweis-univ.hu

Tanácsadás: (magyar társadalombiztosítással ingyenes)

– Időpontja: kedd 12:00-16:00 és csütörtök 8:00-12:00

– Helyszín: SE I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika, 1083 Budapest, Bókay u. 53. 2. emelet, Laktációs szoba (Baba-Mama szobáknál)

– Bejelentkezés: Lakhelytől függetlenül, beutaló nélkül az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika online időpontfoglalási felületén: https://bokay-gyermekklinika.reservio.com/

Online és telefonos tanácsadásra nincs lehetőség.

Bemutatkozás:

2014-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán.

2014. őszén a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Neonatológiai Intenzív Centrumában és Újszülött Részlegén kezdtem a csecsemő- és gyermekgyógyászként dolgozni. A Gyermekágyas Részlegen, az édesanyákkal folytatott beszélgetéseket követően vetődött fel bennem először a gondolat, hogy komolyabban és részletesebben foglalkozzak a szoptatással és a szoptatástámogatással.

2016. júliusától a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján folytattam a szakképzésemet. A Koraszülött Intenzív Osztályos munkám során még nagyobb szükségét éreztem annak, hogy korszerű ismereteket szerezve támogassam az édesanyákat a szoptatásban.

A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Kar Laktációs szakirányú továbbképzési szakán 2019. júniusában laktációs szaktanácsadó szakképzettséget szereztem kiváló minősítésű oklevéllel.

A képzés alatt sikeres nemzetközi laktációs szaktanácsadói (IBCLC) vizsgát tettem a Nemzetközi Laktációs Szaktanácsadói Vizsgabizottság (IBCLE) vizsgáján angol nyelven. Szakdolgozatomat a ‘Sikeres szoptatás az édesanya gyógyszeresen kezelt magasvérnyomás-betegsége mellett’ témában írtam.

Két gyermek édesanyjaként megtapasztalhattam a szoptatás szépségét és nehézségeit is.