Dr. Kovács Ágnes

Csecsemő- és gyermekszakorvos, neonatológus, IBCLC szoptatási tanácsadó, Integrált szülő csecsemő/kisgyermek konzulens

IBCLC vizsga éve: 2013. 

Telefon: +36 70 584 3308

e-mail: ildikoagnes55@gmail.com

Látogatási területek: Veszprém vámegye

Tevékenység:

Szoptatási probléma esetén személyes tanácsadást vállalok előzetes megbeszélés alapján a család otthonában. Valamint várandós felkészítést a szoptatásra, a szülést követő napokra. 

Forduljanak hozzám bátran, ha 

  • nem elég a tej vagy túl sok a tej, 
  • fájdalmas a szoptatás,
  • sebes a mellbimbó,
  • a mell túltelítődik, gyulladt, a tejcsatorna elzáródik, 
  • attól tartanak, hogy a baba keveset szopik, aluszékony, sárga, vagy ha nem kielégítő a súlygyarapodása, 
  • beteg vagy koraszülött baba szoptatásával kapcsolatban van kérdésük,
  • az anya betegsége alatt, munkába állásakor, vagy a baba elválasztása idején van szükségük támogatásra, információra a szoptatás vonatkozásában.

Online és telefonos tanácsadást is vállalok.

Bemutatkozás:

Gyermekgyógyász szakorvos vagyok, 1981-ben kaptam orvosi diplomát a Debreceni Orvostudományi Egyetem (DOTE, jelenleg DEOEC) általános orvosi karán, majd 1985-ben csecsemő-gyermekszakorvosi képesítést, 1992-ben neonatológiai szakképesítést, 1995-ben iskola- és ifjúság egészségügyi szakképesítést szereztem. 2013-ban sikeres IBCLC vizsgát tettem.

Először a Fehérgyarmati Városi Kórház Csecsemő- és Gyermekosztályán, majd a Pápai Gróf Eszterházy kórházban, az utóbbi 10 évben pedig az Ajkai Magyar Imre kórház gyermekosztályán dolgoztam. Kezdettől fogva foglalkoztam újszülöttekkel, alapszintű és patológiás újszülött osztályon. Több évtizedes munkásságom idején a szoptatási ismereteink nagyon sokat gyarapodtak, felfogásunk is gyökeresen megváltozott. A változás miatt 2010-ben, kezdeményezésemre indultak el az ajkai Magyar Imre Kórházban a bababarát kórháznak megfelelő szemléleti változások, melyeknek programvezetője, a Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottság (SZTNB) támogatásával felkészítője voltam. 2012-ben elnyertük a megtisztelő Bababarát Kórház címet, amit az azóta eltelt évek során megőriztünk, amit hivatalos újraminősítésünk is elismert. 

A kórházi osztály bababarát szemlélete támogatja az édesanyákat a szoptatásban, de törékeny segítség, ha nem előzi meg a szoptatásra felkészítés, és nem követi a további otthoni támogatás, segítség. 

Két felnőtt gyermekem van, végzettségük vegyészmérnök és biológus. Gyermekorvosként és anyaként felelősséget érzek az egészség megőrzéséért, az egészséges életmód részeként a szoptatás támogatásáért, hiszem, hogy ezzel hozzájárulok egy egészségesebb, élhetőbb, szerethetőbb világhoz.