Hasilló Annamária

Vizsga: 2008
szülésznő, IBCLC laktációs szaktanácsadó
Heves vármegye
Település: Eger
Telefon: (70) 257-0515
Email: hanika68@gmail.com
Online és személyes tanácsadás

Bemutatkozás:

1986 óta szülésznőként dolgozom a Markhot Ferenc Megyei Oktatókórház és Rendelőintézet Szülészeti Osztályán. Felsőfokú szülésznői bizonyítványt 1999-ben szereztem. Budapesten, a Róbert Károly Magánklinika, természetes szüléskísérés-praxisközösségének a tagjaként dolgoztam kettő évig. Szakmai ismereteimet folyamatosan, számos képzéssel bővítettem, többek között:

  • Szuggesztiók Alkalmazása a Szomatikus Orvoslásban Képzés – SASOK;
  • A csecsemő- és kisdedkori funkcionális zavarok eredete és gyógyítási lehetőségei;
  • Újszülött újraélesztési ismeretek;
  • 2008-ban Nemzetközi Laktációs Szaktanácsadó oklevelet szereztem,
  • 2014-ben diplomáztam Csecsemő- és kisgyermeknevelő BA szakon, a sikeres szakdolgozati kutatásomat az országos OTDK-n is bemutattam.
  • A szülésznői hivatásra multidiszciplináris területként tekintek, ami 2022-ben az ELTE Perinatális szaktanácsadó szak elvégzésével teljesedett ki.

Szakmai közéleti tevékenységeket tekintve, az Összefogás a Szülés, Születés, Szoptatás Humanizációjáért (Összhang) Egyesület alapító tagjaként, a Budapesten működő Születés Kísérleti Műhely munkatársaként, és Egerben több segítő anyacsoport háziasszonyaként lehet találkozni velem. Évek óta elköteleződtem a természetes szülés-kísérés, valamint az anyatejes táplálás támogatása mellett. A hivatástudat, ami meghatározza életutamat. A legnagyobb elismerés számomra, az Anyák bizalma. Nekik köszönhetem, hogy 2011-ben az Év Bábája lettem, és Eger városának lakossága azzal jutalmazott, hogy 2012-ben az Év Emberének választott, majd 2016–ban, Eger Csillagának. 2012-ben Magyarország Köztársasági Elnökének Érdemérmének kitüntetését, az államfő a baba- és mamabarát szülés megteremtésében játszott aktív szerepem elismeréseként adta.

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy 2023- tól a Semmelweis Egyetem  laktációs szaktanácsadó hallgatóinak, az egri kórházban töltött szakmai gyakorlóhelyén, szakmai felelős lehetek.