Vizsga: 2006
védőnő, IBCLC laktációs szaktanácsadó
Bács-Kiskun megye
Település: Kecskemét és környéke
Telefon: (30) 427-7429
Email: szabo.belane@ibclc.hu
Tanácsadás: Személyes tanácsadás előzetes időpontegyeztetéssel Kecskeméten és környékén lehetséges.

Bemutatkozás:
Szabó Béláné Rita, védőnő és IBCLC szoptatási szaktanácsadó vagyok. Hét fős családunkkal Kecskeméten élünk, itt is nőttünk fel a férjemmel. Szeretnék a Kecskeméten és a környékén élő kismamáknak segíteni megtalálni önmagukat, megteremteni nekik a nyugodt, kiegyensúlyozott babavárást, szülést, szoptatást, gyermeknevelést és a boldog családi életet. Mind a munkámban, mind a hobbimban a gyerekek közt érzem jól magam. Szívesen segítek a hozzám fordulóknak, ha gyerekről van szó, sem időt, sem energiát nem sajnálok. Második éve szervezem lakóhelyemen a Születés Hetét, havonta – jelenleg még csak egyszer – egész évben szülés-szoptatás felkészító baba-mama klubbot szervezek. Egyre nagyobb érdeklődés van iránta, ettől függően lehet, hogy havonta kétszer lesz a jövőben.
Napi nyolc órámban ifjúsági védőnő vagyok egy középiskolában, ahol szintén nagyon várnak a gyerekek. Nagy szükségük van a szerető, megértő beszélgetésekre, játékos felvilágosító órákra, meghallgatásra. Ennek a segítségével válhatnak kiegyensúlyozott szülőkké, boldog családokká.
Szakemberek számára – annak érdekében, hogy ők is lehetőségükhöz mérten és legjobb tudásuknak megfelelően tudják ellátni a kismamákat, szülő nőket – konferenciát szervezek a születés előtti időtől a szülés utáni időig előforduló témákban.
A fennmaradó szabadidőmben teljes egészében a családommal vagyok, férjemmel, gyermekeimmel, játszunk, kirándulunk, főzünk, beszélgetünk, rengeteget nevetünk. Az emailek megválaszolására ezek között szoktam időt szakítani: üres órákon, iskolai szünetekben, osztályvizsgálatok után, esténként.